måndag 31 januari 2011

Moder Jord kommer överleva oss alla

Helt plötsligt slår det mig att det är vi människor som håller på att utrota oss själva. Moder Jord har oändliga resurser och hon är mycket större än oss alla. Större än allt vi kan företälla. Och hon kommer att överleva oss alla.

lördag 29 januari 2011

Snart Imbolc

På onsdag den 2 februari tänker i alla fall jag ta vara på att det är Imbolc och fira Gudinnan och att ljuset och värmen är på väg tillbaka med en stor eld och trummor. Det är dessutom nymåne så in med en massa ny energi också!

Jag har en stor klump i bröstet efter mötet i går kväll. I den vackra och relativt orörda del av södra Frankrike som jag bor i har fd Miljöministern givit tillstånd till multinationella olje- och gasbolag att leta efter "shale gas". De kommer använda sig av otroliga mängder vatten, en massa farliga kemikalier och borra massor av brunnar. Allt detta utan att informera någon och utan några kontroller eller garantier... Det positiva är att just i denna del av Frankrike finns det många mer eller mindre radikala aktivister och folk från alla möjliga miljöer och samhällsklasser börjar bygga nätverk och samarbeta.

Jag känner att för mig är det dags att agera. Att sprida information och göra det som känns rätt för mig på ett fredligt sätt. Det känns bra. Samtidigt känner jag en djup sorg över hur mänskligheten fortsätter att utnyttja jordens resurser och varandra utan någon eftertanke. Pengar verkar vara en stark gud för vissa. 

Hur gör jag nu då? Hur kan jag agera utan att förgå av ilska och sorg? Det är en intressant fråga och jag har inte ännu svaret på den. Jag tror att det blir en blandning av allt jag är. En del praktisk och konkret handling i den "riktiga" världen och en del andligt agerande. Jag ska trumma och jag ska meditera och när jag har suttit tillräckligt länge för att klumpen i magen ska lösas upp så ska jag se.

Varma kramar, 

Karina  

torsdag 27 januari 2011

Vara närvarande

Med febriga barn och långa dagar och nätter övar jag mig på att vara närvarande. Jag andas genom fötterna och öppnar mitt hjärta. Då känner jag kärleken och ljuset som fyller på mig. Jag drog kortet Giving/Nurturing och känner att denna veckas lärdom är att vara uppkopplad till Källan. Då kan jag ge massor och hela tiden fyllas på själv. Resultat hittills: 3 sjuka familjemedlemmar, 1 frisk och utvilad mamma. Kors i taket ; ).

Kramar, Karina

lördag 22 januari 2011

Den fulla månens kraft

Ja, sjukdomarna frotsätter härja fram och lite småsjuka har även jag och min familj varit men jag känner att jag är på rätt väg, på rätt plats. En vän och jag gjorde en otroligt ljus och kraftfull meditation för en annan vän som ligger på sjukhus. Och det kändes så bra. Det verkar som att 2011 blir ett intensivt år där vi verkligen rensar ut allt det gamla. Spännande! Jag känner mig förväntansfull...

Och månen är fantastiskt vacker! Jag har vaknat tidigt, tidigt två morgnar i rad nu och vilket fint välkomnande jag får ; ).

 Jag önskar dig en fin dag! Njut av det du har.

Kramar, Karina

måndag 10 januari 2011

Moder Jord

Den senaste veckan har varit intensiv och jag har känt mig rejält omskakad. Två nära vänner har fått allvarliga problem med hälsan och den ena av dem nästan dog härom kvällen. Jag fick dessutom reda på att flera stora oljebolag har fått tillstånd - i all hemlighet - att borra efter fossilgas under 3 år i en stor del av södra Frankrike. Detta kan få kolossala konsekvenser då det innebär stora risker både för miljön och för människorna som bor här. Nyligen kom en amerikansk dokumentär ut som handlar om detta och jag har inte vågat se den än. Jag ska tanka en massa ljus och kärlek först.... Här finns länken om ni är intresserade:
http://wp.cap21.net/?p=452

Scrolla ner till filmen. Sidan är på franska och den är textad på franska men de pratar på engelska.

För att inte helt deppa ihop tog jag en lång promenad med min dotter och vi klappade hästar och åsnor och jag har andats djupt och långsamt. Sedan ska jag återknyta med ljuset och Källan och göra det jag kan för att sprida information och mobilisera så många som möjligt. Och jag inser sorgset att dessa visa ord som en indian sa för länge sen tyvärr fortfarande är sanna:

"Först när det sista trädet huggits ner,
Först när den sista floden blivit förgiftad,
Först när den sista fisken fångats,
Först då, kommer människorna att upptäcka,
Att pengar inte går att äta."

Kärleksfulla kramar, Karina

onsdag 5 januari 2011

Nymåne igen

Ja igår var det dags för en nymåne - igen. Jag tycker att tiden bara flyger iväg just nu. Jag har flera projekt på gång och känner att nu är det dags. Dags att genomföra de saker jag drömmer om! Eftersom jag vill ha en massa saker så passar jag på att be om allt varje gång det är nymåne : ). Skämt åsido så passar jag på att använda mig av denna "nya" energi som frigörs för att gå vidare.

Onsdagar är barnens dag
Idag är det onsdag och i Frankrike är de flesta barn lediga från skolan. För min del betyder det mycket tid till att ta det lugnt på morgonen, kul utflykter och mycket mys. Ja, och en hel del bråk också ; ). Det regnar och är så grått idag att vi har läst och gosat nästan hela tiden. Vi passade på att plocka några kassar med blodapelsiner, mandariner och clementiner på Korsika så nu njuter vi av färsk och obesprutad frukt. Underbart! Och barnen lär mig att stanna upp och vara lite mer som tjuren Ferdinand. Jag njuter av att vara helt närvarande i de små stunderna


Givande kanalisering
I början av denna veckan hade jag dessutom turen att få göra en kanalisering för en kvinna jag haft kontakt med för länge sen. Och än en gång påminns jag om att jag är lyckligt lottad som får hjälpa andra att se sitt eget inre ljus. Vilken ynnest det är! Vi är ju alla tillsammans på denna vackra jord. Och fastän vi alla har vår väg att gå så går vi även tillsammans.

Jag önskar dig en skön onsdag!

lördag 1 januari 2011

Vackra Korsika

Nu är jag tillbaka till min lilla by igen efter en helt underbar resa till Korsika. Jag hade bara varit där under sommaren men det är så lugnt och ännu mer magiskt på vintern. Jag fick mycket egen tid till att meditera, kanalisera och det blev flera vackra möten med en grupp av kvinnliga guider som jag har haft mycket kontakt med tidigare. Jag fick en så starkt känsla av att ha påbörjat något för 10 år sen när jag var på Korsika för första gången och nu fullföljer jag detta. Ett projekt som startade då och som jag nu förverkligar. Det är tydligt att jag har en bok att skriva och dessa kvinnliga guider hjälper mig att skriva den. Eller rättare sagt så har de mycket att säga oss och jag har lovat dem att skriva ner dessa budskap.

Inre vägledning
De kvinnliga guiderna jag har träffat tidigare men som nu blev mycket tydligare under Korsika-resan vägledde mig på ett mycket tydligt sätt. Jag fick en stark känsla av att de hör hemma på Korsika och att deras energi är starkt kopplad till havet. Jag kommer prata mer om dem senare...

Påfyllning av havsenergi
Nästan varje dag var jag nere vid havet och fyllde på av dess energi. Vilken stark och samtidigt jordad energi det var. Jag fick sån kraft! Och vilket möte med havet och vattnets kraft. Det hade jag aldrig känt på samma sätt tidigare. TACK för det. Vilken lyckans ost jag är : )
Underbar utsikt på färden från Bastia i norra Korsika

Det första vi såg när vi åkte av båten. Bra tecken, eller? ; )


 Familjen och jul
Det var en ganska lugn jul med en del stormar som gav oss möjlighet till starka och intressanta möten. Barnen stortrivdes och vi fick underbart god mat att äta. Färsk fisk av olika sorter, jättegoda grönsaker och otroligt goda viner. Himmelskt! Allt detta i små vackra byar som verkar hänga på bergskanterna. Korsika är verkligen en magisk ö. Kraftfull men denna gången var det inte för starkt för mig utan energin verkade gå rakt in. Nu känns den delvis även som "min" ö.


Eftersom det är den 1 januari vill jag passa på att önska er ett riktigt underbart nytt år, 
fyllt av kärlek och ljus!
If you prefer my blog in English please click here!